De mooiste wandelroutes van Dalfsen

De mooiste wandelroutes van Dalfsen

3 december, 2019

Dalfsen staat bekend om haar mooie natuur. Rondom Dalfsen liggen de mooiste wandel- en fietsroutes. Heerlijk om even te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Elk seizoen op haar eigen manier. In de herfst de prachtige gouden, oranje en bruine kleuren van de bomen, in de winter genieten van glanzende ijskristallen tussen de takken. Geniet in de lente en de zomer van al het prachtige groen aan de bomen en de bloemen die in bloei staan.

In deze blog laten we je graag een selectie van mooie wandelroutes van Dalfsen zien.

Route langs de zwevende kei 14 km

Voor wie Dalfsen bezoekt is deze kei niet te missen. Deze zwevende kei werd in 2000 geplaatst. Dit kunstobject is een creatie van de kunstenaar Bas Maters uit Arnhem. De kei is 8 meter breed en 4 meter hoog. De grote zwerfkei balanceert op een brokstuk van een klassieke zuil. Een bijzonder werk dat je aan het begin en eindpunt van deze wandelroute kunt bewonderen. De rest van de mooie wandelroute brengt je langs waterlopen en groen.

Bekijk de complete route op de website van RouteYou

Wandelen langs landgoederen Dalfsen 8,5 & 15 km

Dalfsen staat bekend om haar prachtige landgoederen. Zo is er Huize den Berg, Landhuis den Aalshorst, het Sterrenbos en het Rechtense Veld. Je vindt twee wandelroutes die je langs deze parels leiden. Een route van 8,5 kilometer en een route van 15 kilometer.

Download de route van 8,5 en 15 kilometer van Wandelnetwerk Vechtdal op de website van Vechtdal Overijssel.

Wandelroute in het teken van de Vecht 10,2 km

Deze prachtige wandelroute voert je een rondje om de Vecht. Bij de stuw van Vechterweerd steek je de Vecht over. Let op bij hoge waterstanden kan het zijn dat het pad bij de stuw onder water staat.

Bekijk deze route op de website van RouteYou

Meer informatie over wandelen in Dalfsen

Verblijf je in ons hotel en wil je meer weten over de mooiste wandelroutes van Dalfsen? We vertellen graag meer over de routes bij ons in de buurt.

Bekijk onze hotelkamers