Ontdek de omgeving

Hotel De Barones in Dalfsen is gelegen op landgoed Gerner. Het voormalige landhuis van de Barones van Haersolte heeft een rijke historie. Het landhuis is gelegen in een bosrijke omgeving en op loopafstand van het historische centrum van Dalfsen. Tevens is dit het startpunt van diverse fiets- en wandelroutes. Op 10 minuten rijafstand begeeft u zich in Hanzestad Zwolle of in het gezellige Ommen. Ook Giethoorn ligt binnen uw bereik.

Het Vechtdal

Het Vechtdal Overijssel wordt gekenmerkt door de prachtige natuur. U kunt er heerlijk fietsen en wandelen door de bossen, langs heidevelden en oude rivierarmen. In het Vechtdal kunt u ervaren wat echte stilte is en genieten van prachtige vergezichten langs de Vecht. Wij bieden verschillende arrangementen voor een of meerdere dagen in ons hotel. Deze rijkdom aan natuur, cultuurhistorie en de recreatieve mogelijkheden op korte afstand, maken het Vechtdal een ideaal gebied voor een paar dagen vakantie. Mede door de vele mogelijkheden om te vissen, te varen, te wandelen en te fietsen.

Boek een overnachting
De Lemelerberg
Zwevende kei Dalfsen

Omgeving Dalfsen

Dalfsen is een dorp aan de Overijsselse Vecht, met een rijke historie. De oorsprong ervan ligt in een ver verleden. De naam Dalfsen komen we officieel voor het eerst tegen in het jaar 1231. Dalfsen heeft ongeveer 26.000 inwoners.

Het dorpscentrum doet zeer gezellig aan: het groen, de vele bankjes, de sfeervolle verlichting en de nieuwe bestrating geven de kleine straatjes een leuk aanzien. Rond de Ned. Herv. Kerk kunt u een aantal mooie monumentale en gerestaureerde pandjes bekijken en achter het dorpscentrum bevindt zich een oude gerestaureerde molen, deze is nog in werking en te bezichtigen.

Dalfsen is rijk aan kastelen en havezaten, zoals Kasteel Rechteren, Huize den Berg en Huize de Mataram. Ruim 2000 ha. aan landgoederen is opengesteld als wandelgebied. Uw wandel- of fietsroute kan starten vanaf De Barones.

Boek een overnachting