Tips bij het uitkiezen van een trouwlocatie

Tips bij het uitkiezen van een trouwlocatie

14 januari, 2020

Hebben jullie trouwplannen? Van harte gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste trouwlocatie is een essentieel onderdeel van het plannen van je bruiloft. De locatie vormt de basis voor de sfeer en het thema van je speciale dag, en het is belangrijk om een plek te vinden die goed bij jullie past. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het uitkiezen van de perfecte trouwlocatie.

1. De gehele trouwdag op één locatie

Een van de eerste vragen is of jullie de gehele dag op één locatie willen laten plaatsvinden of meerdere locaties willen bezoeken. Hoe makkelijk is het voor jullie als bruidspaar als jullie de gehele trouwdag op één locatie kunnen blijven? Ook heel makkelijk voor de gasten. Bij De Barones in Dalfsen is het mogelijk om de gehele trouwdag op één locatie te vieren. Hoe heerlijk is het als jullie tussen de ceremonie en  het diner, of tussen het diner en het avondfeest, niet meer hoeven te reizen? Wij zijn een officiële trouwlocatie, daarom mag bij De Barones de voltrekking van het huwelijk worden gedaan. Daarnaast beschikken we over een ruime tuin en binnenruimte voor een borrel, receptie, diner of avondfeest.

2. De grootte van de trouwlocatie

Het is slim om alvast een lijst te maken van gasten die jullie willen uitnodigen. Zo krijg je een idee hoe groot de gastenlijst wordt. Wie nodig je uit bij de ceremonie, wie bij het diner en wie bij het avondfeest? Misschien wil je wel een receptie houden. De tuin en binnenruimte van de Barones bieden ruimte aan zowel kleine als grote groepen. Onze Gasterij biedt voldoende ruimte voor de ceremonie of voor een diner tot 50 personen. Ook het avondfeest kan hier plaatsvinden met ruimte voor 100+ personen. De Gasterij grenst aan onze ruime tuin, omgeven door groen.

3. Eten en drinken

Jullie trouwdag is natuurlijk niet compleet zonder passende hapjes en drankjes. Bedenk wat jullie het liefst willen eten op jullie droomdag. Uitgebreid genieten van een driegangen diner? Of lekker relaxed barbecueën in onze mooie, ruime tuin? Wij gaan graag met jullie in overleg over de mogelijkheden die wij kunnen bieden.

4. Parkeergelegenheid

Bij het uitkiezen van een trouwlocatie is het goed om ook op de parkeergelegenheid te letten. Waar ligt de trouwlocatie? Kunnen jullie gasten makkelijk parkeren? Is er voldoende ruimte voor iedereen? Is parkeren gratis of betaald? Bij De Barones is een grote parkeerplaats gelegen waar gasten gratis kunnen parkeren.

5. Aankleding

Als je trouwlocaties gaat uitkiezen is het slim om te kijken naar wat je allemaal zelf moet regelen en welke zaken jullie uit handen kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van de ruimtes. De Barones zorgt er samen met jullie voor dat onze locatie op de trouwdag er prachtig uitziet.

6. Overnachtingen

Wat doen jullie als de trouwdag is afgelopen? Hoe leuk is het dan om om jullie dag af te sluiten met een overnachting in ons hotel. Komen jullie gasten van ver? Ook dan is het prettig als die kunnen blijven slapen op locatie. De Barones in Dalfsen heeft 18 hotelkamers die je voor jullie gasten kunt reserveren. Sluit de volgende dag met elkaar af met een gezamenlijk ontbijt.

Vrijblijvend de locatie bezichtigen?

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Wij nodigen jullie graag uit voor een vrijblijvende afspraak.  Direct een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op.

Lees meer over trouwen bij De Barones