Tips bij het uitkiezen van een trouwlocatie

Tips bij het uitkiezen van een trouwlocatie

14 januari, 2020

Trouwplannen? Van harte gefeliciteerd! Eén van de eerste dingen die jullie waarschijnlijk gaan doen is het uitkiezen van een trouwlocatie. De trouwlocatie van jullie grote dag is ontzettend belangrijk, want het kan jullie dag maken of breken. Als je net begint met het zoeken en bekijken van locaties, kunnen alle mogelijkheden misschien als overweldigend op je over komen. Maar als jullie goed voorbereid zijn en met een duidelijk lijstje van eisen gaan zoeken, komt het helemaal goed.

Graag geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen bij de voorbereidingen op het uitkiezen van een trouwlocatie. Wat jullie zoeken in een trouwlocatie is ontzettend persoonlijk. Jullie hebben waarschijnlijk al helemaal voor ogen hoe jullie bruiloft er uit moet komen te zien. Laten we dat aan de hand van deze tips concreet maken.

De gehele trouwdag op één locatie?

Hoe makkelijk is het voor jullie als bruidspaar als jullie de gehele trouwdag op één locatie kunnen blijven? Ook heel makkelijk voor de gasten! Bij De Barones in Dalfsen is het mogelijk om de gehele trouwdag op één locatie te vieren. Hoe heerlijk is het als jullie tussen de ceremonie en bijvoorbeeld het diner, of tussen diner en het avondfeest, niet meer hoeven te reizen? Bij De Barones mag de voltrekking van het huwelijk worden gedaan. Ook hebben we een mooie zaal voor het avondfeest en in onze keuken bereiden we graag een heerlijk diner voor jullie en jullie gasten.

Grootte van de trouwlocatie

Het is slim om alvast een lijst te maken met gasten die je wilt uitnodigen. Zo krijg je een idee van hoe lang de gastenlijst wordt. Wie nodig je uit bij de ceremonie, wie bij het diner en wie bij het avondfeest? Misschien wil je wel een receptie houden. De zalen van de Barones bieden ruimte aan zowel kleine groepen als grote groepen. Zo is de Gasterij vrij groot, want hij biedt ruimte aan maximaal 120 mensen in receptieopstelling. Bij slecht weer is dit een mooie plek voor de ceremonie. Ook het avondfeest kan hier plaatsvinden. De tuin is heel ruim en omgeven door groen.

 

Overnachtingen

Wat doen jullie als de trouwdag is afgelopen? Als het trouwfeest voorbij is? Hoe leuk is het dan om om jullie spetterende dag af te sluiten met een romantische overnachting in een hotel. Komen er gasten van ver? Ook dan is het prettig als die kunnen blijven slapen op locatie. De Barones in Dalfsen heeft niet alleen een restaurant en mooie feestzalen, ook hebben we comfortabele hotelkamers ie je voor de gasten kunt boeken.

Eten en drinken

Jullie trouwdag is natuurlijk niet compleet zonder passende hapjes en drankjes. Bedenk wat jullie het liefst willen eten op jullie droomdag. Uitgebreid genieten van een 3 gangen diner? Of lekker relaxed barbecueën in onze mooie ruime tuin? Kies is iets wat bij jullie als stel past. Wij gaan graag met jullie in overleg om de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Uit onze eigen keuken komen de lekkerste gerechten en als jullie kiezen voor een barbecue staan onze eigen koks uiteraard bij de barbecue, zodat jullie alleen maar hoeven te genieten.

Parkeergelegenheid

Bij het uitkiezen van een trouwlocatie is het goed om ook op de parkeergelegenheid te te letten. Waar ligt de trouwlocatie? Kunnen jullie gasten makkelijk parkeren? Is er voldoende ruimte voor iedereen? Is parkeren gratis of betaald? Groot voordeel bij De Barones is dat we voldoende parkeerplaatsen hebben waar gasten gratis kunnen parkeren.

Aankleding

Als je trouwlocaties gaat uitkiezen is het slim om te kijken naar wat je allemaal zelf moet regelen en welke zaken jullie uit handen kunnen geven. Denk aan het versieren van de ruimtes. De Barones zorgt er samen met jullie voor dat onze trouwlocatie op de trouwdag er prachtig uitziet. Natuurlijk versieren we de ruimtes in overleg met jullie, maar we kunnen er sowieso voor zorgen dat alles in jullie stijl en wensen versierd is.

Vrijblijvend komen kijken?

Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Wij nodigen jullie graag uit voor een geheel vrijblijvende afspraak. Zodat jullie zelf de sfeer kunnen ervaren en we informeren jullie daarbij graag over de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Direct een afspraak inplannen? Neem dan contact op of bel met 0529 435 666!

Lees meer over trouwen bij De Barones