De Stentor onderzoekt: trouwlocatie Dalfsen populair in regio Zwolle

De Stentor onderzoekt: trouwlocatie Dalfsen populair in regio Zwolle

21 december, 2016

De gemeente Dalfsen is samen met de gemeente Nunspeet één van de meest populaire gemeenten om te trouwen in de regio Zwolle. Dit schrijft het regionale dagblad de Stentor naar aanleiding van een inventarisatie in de regio. In Dalfsen komt ruim een derde van alle trouwstellen in 2016 niet uit de eigen gemeente. Een teken dat de gemeente zeer mooie locaties biedt om te trouwen. Huwelijkstoeristen zijn dolgelukkig met de historische locaties, aldus de Stentor.

Gemeenten buiten Zwolle populair

In Zwolle vonden in 2016 ongeveer 500 huwelijken en geregistreerd partnerschappen plaats. Deze gemeente heeft het daarmee in absolute zin het drukst, maar als je die cijfers vergelijkt met de bevolkingsaantallen dan steken Nunspeet (156 huwelijken), trouwlocatie Dalfsen (167 huwelijken) en Hattem (80 huwelijken) er met kop en schouders boven uit.

Bovenstaande gemeenten komen volgens de krant niet aan deze hoge cijfers omdat hun eigen bewoners zoveel trouwen, de gemeenten trekken de meeste ‘huwelijkstoeristen’. Waar in Dalfsen ruim één derde van de bruidsparen van buiten de gemeente komt, is dat bij Nunspeet en Hattem zelfs bijna de helft. In Zwolle is dit nog geen tiende deel van het totaal.

Benieuwd naar het complete artikel? Klik op onderstaande afbeelding voor een grotere versie:

trouwlocatie dalfsen

Trouwlocatie Dalfsen

Volgens de Stentor komen de bruidsparen vanuit andere gemeenten naar onder andere Dalfsen toe om te trouwen in één van de prachtige trouwlocaties buiten het gemeentehuis. De Barones in Dalfsen is ook zo’n mooie trouwlocatie. Ons landhuis ligt op het geweldige landgoed middenin het bosrijke en natuurlijke Vechtdal. Geef elkaar het ja-woord in onze mooie tuin of maak gebruik van onze sfeervolle zalen bij minder goed weer.

Bent u benieuwd naar onze trouwlocatie Dalfsen? Maak dan een afspraak en kom onze locatie bekijken! Samen doen we er alles aan om van jullie bruiloft een onvergetelijke dag te maken.