Tips voor een zinderende zomerbruiloft!

Tips voor een zinderende zomerbruiloft!

23 juli, 2019

Gaan jullie in de zomer trouwen? Van harte gefeliciteerd! Trouwen in de zomer is heerlijk, want vaak is het mooi weer en kun je veel van de festiviteiten buiten vieren. Maar ook moet je tijdens het organiseren van een zomerbruiloft aan net even wat meer dingen denken om de dag succesvol te laten verlopen. Wij zetten 6 tips op een rij die ervoor zorgen dat jouw bruiloft onvergetelijk wordt!

Trouwen bij De Barones

1. Zomer essentials

Wordt het echt heel erg warm op jullie trouwdag? Zorg voor belangrijke essentials zoals genoeg flesjes water voor jullie zelf, maar ook voor gasten. Denk aan zonnebrand en parasollen zodat je ook wat schaduwplekken creëert. Daarnaast kun je ook een aantal bakken neerzetten met slippers. Iedereen kan dan zijn of haar warme nette schoenen uittrekken en verruilen voor slippers. Als je bij De Barones gaat trouwen bespreken we bovenstaande plannen en natuurlijk verzorgen wij dan de flesjes water en de parasollen.

2. Vermijd het heetste moment van de dag

Trouwen kan natuurlijk op elk tijdstip op de dag maar als je op een hete zomerdag buiten gaat trouwen is het verstandig om dit vroeg in de ochtend te doen of juist later op de dag. Tussen 12:00 uur en 15:00 uur staat de zon het hoogst en is het dus ook het warmst.

zomerbruiloft3. Niet te warm aankleden

Op een bruiloft is meestal iedereen erg netjes (en dus warm) gekleed. Lijkt het erop dat jullie trouwdag erg warm wordt? Raad je gasten dan aan zich luchtig te kleden. Ga bijvoorbeeld voor summer chic. Bij het uitzoeken van de trouwjurk kun je ook rekening houden met de warmte. Kies voor een jurk die niet al te zwaar en dik is. Ook kun je voor een korte trouwjurk gaan! Ben je toch gevallen voor een bruidsjurk die erg warm is? Neem dan een zomerjurkje mee voor in de avond.

4. Bescherm de taart

Al het eten bederft sneller in de volle zon, dus houd daar rekening mee. Denk in het bijzonder aan de bruidstaart. De Barones zorgt er altijd voor dat de taart op het goede moment naar buiten komt. Dus: niet te vroeg in verband met de warmte die de mooie taart kan aantasten.

5. Denk ook aan de bloemen

Net als eten en drinken, kunnen ook bloemen niet goed tegen de warmte. Als je het boeket laat maken kun je met de bloemist overleggen welke bloemen het beste tegen warm weer kunnen. Het is ook slim om wat extra corsages te bestellen. Deze sneuvelen het snelst doordat ze bijvoorbeeld geplet worden als men elkaar een knuffel geeft om te feliciteren.

6. Houd rekening met slecht weer

Het is en blijft Nederland dus een zomerbruiloft kan zomaar omslaan als er flinke bui over het feestje trekt. Als je trouwt bij De Barones kan dit allemaal gebeuren, want we hebben niet alleen een prachtige tuin, maar ook mooie zalen. Als het weer omslaat verhuizen we de bruiloft gewoon naar binnen.

Trouwen in de zomer bij De Barones

Wil je een zomerbruiloft organiseren en zoek je nog een locatie? Kom dan eens kijken bij de Barones. Wij hebben een prachtig grote tuin waar de ceremonie kan plaatsvinden en ook kunnen jullie buiten eten (van barbecue tot 3-gangen diner) en daarnaast kunnen jullie het natuurlijk het avondfeest bij ons vieren.

Wil je meer weten over alle mogelijkheden? Lees dan hier verder over trouwen bij De Barones.

Plan een vrijblijvende afspraak