Kiezen van de menukaart moeilijk? Niet met deze 4 tips!

Kiezen van de menukaart moeilijk? Niet met deze 4 tips!

21 juni, 2019

Heb je dat ook wel eens? Dat je in een restaurant de menukaart onder ogen krijgt en echt niet kan kiezen uit alle gerechten? Ook de menukaart van De Barones staat vol met heerlijke gerechten. Van vlees tot vis en van vegetarisch tot pannenkoek. Ideaal als je een ruime keus prettig vindt, maar als je veel lekker vindt en moeilijk kan kiezen dan wordt het niet makkelijker. Wij hebben een aantal tips verzameld die het kiezen gemakkelijker maken! Na het lezen van deze blog maak je nooit meer de verkeerde keuze.

1. Voorbereiding

Bedenk voordat je de menukaart gaat bekijken waar je zin in hebt. Vlees, vis of misschien wel een pannenkoek? Houd dit in je achterhoofd. Door deze voorbereiding streep je al een groot deel van de gerechten weg. Weet je niet waar je zin in hebt? Ga dan af op je gevoel en probeer vooral niet te lang na te denken, want daar wordt het alleen maar moeilijker van.

Onze menukaarten staan allemaal online dus je kunt zelfs al even thuis de kaart bekijken om je voor te bereiden op het keuzemoment.

2. Bekijk niet alle gerechten

Als je de menukaart voor je neus krijgt lees je waarschijnlijk eerst de hele kaart door voordat je begint met kiezen. Als jij moeilijk kan kiezen is het slim om niet alles te lezen. Begin bovenaan en zodra je een gerecht tegenkomt waarbij je denkt: ‘Dat lijkt me lekker’, stop je met lezen en kies je voor dat gerecht. Misschien volgen daarna nog wel meer gerechten die je lekker zou vinden, maar als je dit niet weet maakt het de keuze wel gemakkelijker.

3. Laat je verrassen

Lukt het je echt niet om te kiezen? Laat je dan verrassen door de chef. Je kunt natuurlijk altijd om advies vragen aan de serveerder of serveerster. Vertel waar je van houdt en vraag of ze je kunnen adviseren. Ook kun je kiezen voor een proeverij. Deze staat vaak op de kaart. Een proeverij van verschillende kleine nagerechten bijvoorbeeld.

4. Delen met je tafelgenoot

Eet je met iemand samen die kiezen ook moeilijk vindt, maar ongeveer dezelfde dingen lekker vindt? Kies dan twee gerechten uit die jullie allebei lekker vinden en deel ze samen! Zo is de keuze minder groot.

Ben je benieuwd geworden naar onze menukaarten en heb je zin gekregen om te komen eten? Reserveer dan snel een tafel!