Een succesvolle heisessie organiseren doe je zo!

Een succesvolle heisessie organiseren doe je zo!

26 november, 2019

Wil jij een succesvolle heisessie organiseren? De Barones geeft een aantal belangrijke tips!

Een heisessie klinkt misschien een beetje vaag, maar het is niets minder dan een term voor een dag of dagdeel vergaderen op een locatie buiten kantoor. Niet alleen buiten kantoor, maar ook een locatie met niet teveel prikkels. Dat hoeft dus niet letterlijk op de hei te zijn. Door even helemaal buiten het kantoor te zijn met je team, ontstaan gemakkelijker nieuwe ideeën of lijkt de oplossing voor een probleem dat al een tijd speelt helemaal niet zo ingewikkeld.

1. Huur een coach in

Als je echt wilt dat je heisessie een succes wordt en concrete plannen en oplossingen oplevert, dan is het slim om een externe coach in te huren. Deze persoon is onafhankelijk, staat buiten het bedrijf, en kan met een open blik kijken naar het team en de uitdagingen. Een coach behoudt structuur tijdens de sessie en zorgt ervoor dat aan het einde van de dag iedereen naar huis gaat met een concreet plan.

2. Bepaal doelen voor de heisessie

Ga niet zomaar een hele dag vergaderen om het vergaderen. Bepaal van te voren heldere en duidelijke doelen. Een heisessie vindt misschien maar een of twee keer per jaar plaats, dus pak een probleem/uitdaging dat te groot is om op te lossen tijdens een reguliere vergadering op kantoor. Schrijf het doel op en communiceer dit doel met de mensen die meedoen met de heisessie. Iedereen is dan op de hoogte

3. Nodig de juiste mensen uit

Welk doel je hebt voor de heisessie, bepaalt ook welke mensen je nodig hebt op deze dag. Is de sessie gericht op teamleiders, managers of een medewerkersteam? Zorg dat je de juiste mensen bij elkaar hebt zitten die je nodig hebt om het doel te behalen en eventuele beslissingen te maken.

4. Organiseer een activiteit

De hele dag aan een tafel zitten en praten over zaken op de werkvloer is voor niemand vol te houden. Om echt productief te kunnen blijven is het goed om een activiteit te plannen die ontspanning brengt. Dat kan bijvoorbeeld een wandeling zijn, maar ook iets actievers zoals Solex rijden, een bootje huren of op koesafari gaan. De Barones helpt je graag bij het organiseren van activiteiten voor tijdens de heisessie. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

5. Boek een geschikte locatie

Als je een heisessie gaat doen, betekent dit echt niet dat je letterlijk op de hei moet gaan zitten. Voor het echte vergaderdeel is het namelijk wel fijn om wat voorzieningen bij de hand te hebben. Denk aan audiovisuele middelen, een verzorgde lunch en/of diner, gezonde snacks, koffie en thee.  We hebben verschillende arrangementen samengesteld waarin ook eten en drinken is opgenomen. De Barones in Dalfsen biedt mooie en comfortabele vergaderzalen die perfect zijn voor een heisessie.

Bekijk onze vergaderzalen Bekijk onze vergaderarrangementen

6. Eindig met een concreet actieplan

Ga aan het einde van de dag niet eerder weg voordat er duidelijke actiepunten op papier staan. De taken zijn verdeeld en iedereen weet wat hij of zij gaat doen de eerstvolgende werkdag. Pas dan zal een heisessie echt iets opleveren. Vergeet ook niet te evalueren na een tijdje. Hoe staat het eigenlijk met de gemaakte plannen?

Vergaderruimte huren?

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen over een succesvolle heisessie organiseren? Onze heisessie locatie ligt vlakbij Zwolle dus dat is erg handig. Wil je meer weten over het huren van een vergaderruimte en het organiseren van een activiteit? Neem dan gerust contact met ons op!